Πέρα από ένα υπέροχο αναμνηστικό της πιο ευτυχισμένης μέρας της ζωής σας, οι μπομπονιέρες είναι και ένας άμεσος τρόπος για να πείτε ευχαριστώ στους καλεσμένους σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μπομπονιέρες που θα εντυπωσιάσουν και που σίγουρα δεν πρόκειται να μείνουν στα τραπέζια μετά το τέλος της δεξίωσης ή που θα πεταχτούν την επόμενη μέρα. Στο παρακάτω άρθρο θα σας πούμε όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε μοναδικές μπομπονιέρες γάμου με το δικό σας χειροποίητο στυλ!

Επιλέξτε Θέμα:
Πρώτα απ’όλα, επιλέξτε ένα θέμα που να ταιριάζει με την αισθητική σας και την χρωματική παλέτα του γάμου σας. Αν γι παράδειγμα αγαπάτε τις γήινες αποχρώσεις, το θέμα της ελιάς είναι must και με πολλές διαφορετικές επιλογές για να παίξετε, ενώ αν ο γάμος σας γίνει σε θάλασσα, οι μπλε αποχρώσεις συνδυάζονται εξαιρετικά τόσο με το θέμα του καραβιού όσο και με το θέμα μάτι.

Υλικά Υψηλής Ποιότητας:
Χρησιμοποιήστε υλικά υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσετε μπομπονιέρες που θα διαρκέσουν, όπως καλής ποιότητας υφάσματα και τούλια, όμορφες κορδέλες και διακοσμητικά από ανθεκτικά υλικά όπως μέταλλο ή ξύλο. Αν η μπομπονιέρα σας είναι έθραυστη (πχ, κάτι γυάλινο ή κάποιο κερί) θα πρέπει να επιλέξετε και μια γερή και συνάμα όμορφη συσκευασία για να τα προστατεύσετε.

DIY Ετικέτες:
Ιδανικά, η μπομπονιέρα καλό θα ήταν να μην αναγράφει ονόματα και ημερομηνίες (τουλάχιστον όχι σε εμφανή σημεία), ώστε να γίνει ένα ουδέτερο διακοσμητικό που όντως θα κρατήσουν οι καλεσμένοι σας. Όμως, αν επιθυμείτε να προσθέσετε προσωποποιημένα στοιχεία, μια εξαιρετική λύση είναι να φτιάξετε χειροποίητες ετικέτες που θα δεθούν απάνω και θα μπορούν μετά εύκολα να αφαιρεθούν. 

Χρωματική παλέτα:
Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν τόσο με την εποχή που θα παντρευτείτε, όσο και με τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση, ώστε να πετύχετε μια εντυπωσιακή αρμονία. Ιδανικά, επιλέξτε μέχρι 3 χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν τόσο στη διακόσμηση όσο και στις μπομπονιέρες σας.

Χειροποίητα Διακοσμητικά:
Όταν κάτι είναι χειροποίητο, τότε αποκτά και μεγαλύτερη συναισθηματική αξία για τους καλεσμένους. Δημιουργήστε χειροποίητα διακοσμητικά για τις μπομπονιέρες, όπως λουλούδια από ύφασμα, και δώστε μια προσωπική πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά Υλικά:
Με βάση την αισθητική και το θέμα σας προσπαθήστε να ενσωματώσετε εναλλακτικά, φυσικά υλικά, όπως ξύλο, αποξηραμένα λουλούδια, στικς κανέλας, βουλοκέρια κλπ για να δημιουργήσετε πρωτότυπες και μοναδικές μπομπονιέρες!

Πρακτικότητα:
Επιλέξτε μπομπονιέρες που είναι και πρακτικές, όπως πχ μια ομορφη μπιζουτιέρα, ένα πρες παπιέ, ένα κερί ή αρωματικό χώρου που σίγουρα θα κάνει τους καλεσμένους σας να το λατρέψουν!

Προσωπική Πινελιά:
Το προσωπικό σας αγγίγμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, ακόμα και αν δεν φτιάξετε μόνοι σας την μπομπονιέρα αλλά το προσθέσετε σαν τελική λεπτομέρεια. Σκεφτείτε τι αγαπάτε να δημιουργείτε ή τι θα θέλατε να χαρίσετε φτιαγμένο από σας, πχ έναν σελιδοδείκτη, μια ζωγραφιά, ένα χειροποίητο υφασμάτινβο λουλούδι, και προσθέστε αυτό το στοιχείο στις μπομπονιέρες σας.

Όποια και αν είναι η τελική σας απόφαση, μην ξεχνάτε πως η δημιουργία της μπομπονιέρας είναι μια διασκεδαστική και μοναδική διαδικασία που εκτός από τον χρόνο και το ταλέντο σας απαιτεί και την προσοχή σας ώστε να δημιουργήσετε όχι μόνο υπέροχα αντικείμενα αλλά και αξέχαστε αναμνήσεις!