Μην βιαστείτε ν’ αποθηκεύσετε τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας -ειδικά αν έχετε προμηθευτεί συρμάτινα LED λαμπάκια!

Σε αυτό το άρθρο δεν θα σας δείξουμε ένα ακόμα βαζάκι με “Fairy Lights”, αν και τα λατρεύουμε. Το δικό μας DIY project είναι, πέρα από όμορφο στο μάτι, και πολύ χρήσιμο, ενώ κοστίζει ελάχιστα. Η πρότασή μας; LED γιρλάντα φωτογραφιών ή/και σημειώσεων! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως διακόσμηση σαλονιού ή γραφείου, αλλά και στο τραπέζι κερασμάτων γάμου / βάφτισης ως διακόσμηση με φωτογραφίες των τιμώμενων προσώπων.

Image Copyright ©Elaine Rigas

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε ακριβώς όπως στην παραπάνω φωτογραφία:

- LED φωτάκια, κατά προτίμηση με συρμάτινο καλώδιο

- 1 κουβάρι σπάγγο γιούτα

- περίπου 20 ξύλινες ονειροπαγίδες

- μερικά ξύλινα μίνι μανταλάκια

- white tack κόλλα

Image Copyright ©Elaine Rigas

Πώς θα τα ενώσετε όλα αυτά;

Πανεύκολα! Απλά τεντώνετε τα φωτάκια και ξετυλίγετε τον σπάγγο μέχρι να τα καλύψετε σε έκταση. Ενώνετε τις άκρες τους με λίγη white tack κόλλα και στη συνέχεια περνάτε τις ονειροπαγίδες αφήνοντας όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα κενά.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε όλες τις ονειροπαγίδες, κρατήστε τουλάχιστον 5. Ο λόγος που επιλέξαμε τις ονειροπαγίδες -πέρα του ό,τι δίνουν ένα πιο έντονο boho vibe- είναι γιατί το σχήμα τους βοηθά στο να κρατηθούν μαζί εύκολα το καλώδιο και ο σπάγγος χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω διαδικασία.

Όταν τελειώσετε με τις ονειροπαγίδες, κολλήστε την αρχή του σπάγγου στο σημείο που θελετε να ξεκινά η διακόσμηση και αρχίστε να περνάτε το υπόλοιπο στα σημεία που θέλετε, στεριώνοντάς το ανά τακτά διαστήματα με μπαλίτσες white tack. Την επιλέξαμε γιατί πέρα από ανθετική, δεν αφήνει στίγματα ή λαδιές στα υλικά που ακουμπά.

Αφού τελειώσετε, θα υπάρχουν σίγουρα κάποια σημεία που η white tack θα είναι λίγο πιο μπόλικη. Ε, λοιπόν, εκεί έρχονται να σώσουν την κατάσταση οι ονειροπαγίδες που αφήσαμε πιο πριν στην άκρη! 

Στη συνέχεια, αρχίζουμε να τοποθετούμε τα μανταλάκια όπου επιθυμούμε. Αν έχουν μείνει ακόμα ορατά σημεία της white tack, τα κρύβουμε κολλώντας πάνω της μανταλάκια. 

Και αυτό ήταν! Η γιρλάντα σας είναι έτοιμη!

Image Copyright ©Elaine Rigas

Μερικά ακόμα tips:

Τα LED φωτάκια που είχαμε εμείς ήταν με χάλκινο συρματάκι και θερμό φως, γι’ αυτό επιλέξαμε να τα συνδυάσουμε με κορδόνι γιούτα και να βγάλουμε αυτό το όμορφο boho αποτέλεσμα. Αν τα δικά σας είναι ψυχρού φωτός με λευκό ή διάφανο συρματάκι, προτιμείστε έναν βαμβακερό σπάγγο σε λευκό ή εκρού χρώμα, ενώ αν έχετε πολύχρωμα φωτάκια επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα από τους πολύχρωμους σπάγγους για χαρταετούς! 

Επίσης, επιλέξτε να στολίσετε κάποιο σημείο όπου θα μπορείτε στο τέλος να “κρύβετε” το κουτάκι των μπαταριών. Εμείς στολίσαμε μια γωνιά της βιβλιοθήκης και έτσι τοποθετήσαμε το κουτάκι στο πάνω ράφι για να το κρύψουμε. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση δημιουργώντας!