Όσο πλησιάζει το Halloween – άλλος ένας να με ρωτήσει αν το είχα και στο χωριό μου και θα τον δαγκώσω σαν τον Δράκουλα, να βρυκολακιάσει, να μάθει να ρωτάει βλακείες!- και προετοιμαζόμαστε φτιάχνοντας spooky ατμόσφαιρα και διακόσμηση, ας μην ξεχνάμε πως για να συμπληρωθεί η γιορτή πρέπει να έχουμε και τις κατάλληλες λιχουδιές – αλλιώς, τι trick or treat θα ‘ναι! Μαλλί της γριάς, καραμέλες, σοκολατάκια, όλα ευπρόσδεκτα, μα την παράσταση κλέβουν πάντα τα χειροποίητα μπισκότα.

Κλασικά Halloweenιότικα μπισκότα

Παρακάτω, λοιπόν, σας έχω όχι μόνο μια συλλογή φωτογραφιών με μερικές ιδέες και links για να φτιάξετε κι εσείς τα πιο ανατριχιαστικά, λαχταριστά μπισκότα, αλλά και μια εύκολη συνταγή απλών μπισκότων βουτύρου από τη συγγραφέα των Πλανευτών, Αργυρώ Χαρίτου, για να δώσετε στο φετινό Halloween μια παραπάνω προσωπική νότα!

Ποιο από αυτά θα δοκιμάσετε να κάνετε;

Μαγισσοκαπελάκια με γεμιστά μπισκότα και σοκολατάκια τύπου Baci.

Κι άλλα μαγισσοκαπελάκια, με χωνάκια παγωτού για τους μερακλήδες!

Μην τις φορέσετε, φάτε τες! (Συνταγή στο Woman’s Day).

Αχ, καλέ, αυτά είναι γεμιστά με smarties! (Συνταγή στο Glorious Treats)

Θα το φας ή θα σε φάει; (Συνταγή στο Delish)

Και τερατάκια έχουμε! (Συνταγή στο Fresh Choice).

Και αραχνούλες… (Συνταγή στο  Lil’ Luna)

Και μούμιες εννοείται – έστω και λίγο αλλήθωρες. (Συνταγή στο Delish)

Και φερετράκια -γεμιστά σαφώς! (Συνταγή στο CountryLiving)

Σε βλέεεεεεεπουουουουουνννν… (Συνταγή στο The Pioneer Woman).

Μα το καλύτερο για το τέλος… Μπισκοτοπίτσα! (Συνταγή στο Crazy for Crust)

Η συνταγή της Αργυρώς για απλά μπισκότα βουτύρου

Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για ζύμη που θα κόψετε σε διάφορα σχέδια με τα κατάλληλα κουπ πατ – ή όπως τα λέμε στο χωριό μου, cookie cutters – και θα τα στολίσετε με γλάσο ή ζαχαρόπαστα. Αν προτιμήσετε ζαχαρόπαστα, απλά την ανοίγετε κι αυτή με τον πλάστη, με τον ίδιο τρόπο όπως τη ζύμη, την κόβετε με το ίδιο κουπ πατ που σχηματίσατε και τα μπισκότα, αλείφετε το μπισκότο με λίγο νεράκι και την κολλάτε πάνω. Τόσο απλά!

Πριν φτάσουμε όμως ως εκεί, πάμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε πρώτα τα μπισκότα:

Υλικά:

250γρ. βούτυρο (είτε απλό είτε αγελάδος)

250γρ. άχνη ζάχαρη

3 αυγά

500 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κ.γ. baking powder

1κ.γ λεμόνι

1 βανίλια

Ψήσιμο:

200οc

Χρόνος Ψησίματος:

Περίπου δέκα λεπτά.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το baking powder.

Μόλις ομογενοποιηθούν, σταματάμε το μίξερ και αρχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking powder.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να πλάθεται εύκολα και χωρίς να κολλάει στα δάχτυλά μας, τότε η ζύμη είναι έτοιμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια λεία, καθαρή επιφάνεια, και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Κόβουμε τα μπισκότα σε ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη βοήθεια κάποιου κουπ πατ και, αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τα τοποθετούμε προσεκτικά και τα βάζουμε για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για περίπου δέκα λεπτά (να θυμάστε, το πρώτο ταψί πάντα θέλει περισσότερο χρόνο από τα επόμενα).

Μόλις ετοιμαστούν και κρυώσουν, τα διακοσμούμε με πολύχρωμο γλάσο (δείτε πώς να τον πετύχετε εδώ), κουβερτούρα, ζαχαρόπαστα, τρούφες και ό,τι άλλο βρώσιμο διακοσμητικό θέλουμε!

Καλή επιστυχία στα τρομομπισκότα σας! Happy Halloween!

Πηγή: nyctophilia.gr