Μια εύκολη DIY μπομπονιέρα με κεντρικό μοτίβο την ονειροπαγίδα!

Αν λατρεύεις το boho στυλ και θες να φτιάξεις μόνη σου μια ονειρική μπομπονιέρα σε γήινες αποχρώσεις, τότε το Pack and Go σου έχει πρόταση! Φτιάξε μια υπέροχη μπομπονιέρα με κεντρικό μοτίβο την ονειροπαγίδα! Θα χρειαστείς λίγα υλικά μα πολλή φαντασία, για να δώσεις το προσωπικό σου στίγμα στο ενθύμιο της πιο ευτυχισμένης μέρας της ζωής σου.

Copyright ©packandgo.gr & ©Ιλέην Ρήγα

 

Πριν σε καθοδηγήσουμε όμως στη δημιουργία της μπομπονιέρας, ας μάθουμε λίγα πράγματα για το κεντρικό μας στολίδι, την ονειροπαγίδα. 

Από τα πολύ παλιά χρόνια και μέχρι τις μέρες μας, στη βόρεια Αμερική και τον Καναδά, ζει μια φυλή Ινδιάνων, η Ojibwe, που από τα βάθη των θρύλων της πίστευε πως η δημιουργός όλης της ανθρωπότητας είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα, η Asibikaashi. [...] Οι άνθρωποι την αγαπούσαν πολύ, γιατί όταν ήταν κοντά κανένα πλάσμα δεν πάθαινε κακό. Κοιμόντουσαν ήσυχοι τα βράδια, τότε που η ψυχή είναι πιο ευάλωτη και το κακό έρχεται με τη μορφή κακών ονείρων και οραμάτων. Η καλή Asibikaashi με τον ιστό της τους προστάτευε, καθώς όλες οι αρνητικές ενέργειες κολλούσαν στο κέντρο του ιστού και όλες οι θετικές γλιστρούσαν επάνω στα φτερά με τα οποία την είχε στολίσει, κι από εκεί έφταναν στα πλάσματα για να τους χαρίσουν ηρεμία. Για να την τιμήσουν, λοιπόν, οι άνθρωποι, άρχισαν να αντιγράφουν τον ιστό της. Τον ονόμασαν “Asabikeshiinh” (ονειροπαγίδα) και άρχισαν να τον κατασκευάζουν με διάφορα υλικά, ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. [...] Ο εξωτερικός δακτύλιος συμβόλιζε τον κύκλο της ζωής. [...] Τα φτερά συμβόλιζαν το στοιχείο του αέρα, και ανάλογα τις περιστάσεις, χρησιμοποιούσαν φτερά από διαφορετικά είδη πτηνών. Για πολλά χρόνια οι φυλές κατασκεύαζαν τις ονειροπαγίδες τους και πίστευαν πως θα κρατούσαν μακριά την κακή ενέργεια και πως θα μπορούσαν να αποφύγουν τους εφιάλτες.

(Πληροφορίες από το άρθρο της Μαρίας Κοσμανίδου "Ονειροπαγίδα: το μαγικό φυλαχτό των Ινδιάνων" στη nyctophilia.gr)

Πώς θα τη φτιάξεις

Εύκολα! Χρειάζεσαι μόνο το ξύλινο, κεντρικό διακοσμητικό, μερικές κορδέλες και χάντρες σε γήινες αποχρώσεις, και φτερά! Μπορείς να βάλεις πούπουλα ή μεταλλικά φύλλα, όπως εμείς. Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά στη φαντασία σου και στο προσωπικό σου γούστο πώς θα τα συνδυάσεις και θα τα κρεμάσεις στον κύκλο.

Έξτρα ιδέα

Μπορείς να προσθέσεις και ένα κρίκο – μπρελόκ, ώστε να κάνεις συγχρόνως το στολίδι της μπομπονιέρας σου ένα πρωτότυπο και μοναδικό μπρελόκ για τους καλεσμένους σου!